چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403
|مطالعه 5 دقیقه
|185 بازدید
مجلس بعد از ارایه گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی، مواردی که در صورت انتقال دارایی مشمول مالیات نمیشوند را تعیین کرد.
به گزارش هامرز، مجلس بعد از ارایه گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی، ماده ۱۳ را اصلاح و مواردی که در صورت انتقال دارایی مشمول مالیات نمیشوند را تعیین کرد.
براساس این گزارش، صدر ماده ۱۳ و بندهای الف و ب و تبصرههای آنها به شرح زیر اصلاح و مقرر شد یک ماده به عنوان ماده ۴۷ به ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم الحاق شود:
ماده ۴۷- عایدی سرمایه حاصل از انتقال داراییهای موضوع ماده ۴۶ این قانون در موارد زیر مشمول مالیات نمیشود:
الف- انتقال ملک مسکونی متعلق به «شخص غیرتجاری بالای هجده سال» در صورتی که ۱- دوره تملک آن بیش از دو سال باشد و ۲- شخص فوق مالک ملک مسکونی دیگری نباشد.
تبصره ۱- عایدی سرمایه حاصل از انتقال ملک مسکونی متعلق به سرپرست خانوار در صورتی که دوره تملک آن بیش از دو سال باشد و شخص فوق صرفاً یک ملک مسکونی دیگر داشته باشد، مشمول مالیات نمیشود. در خصوص سرپرست خانوار، شرط دوره تملک بیش از دو سال، میتواند در هر پنج سال، یک بار رعایت نشود.
تبصره ۲- در صورتی که اشخاص موضوع این بند نسبت به خرید ملک مسکونی جدید اقدام کنند و حداکثر ظرف یکسال از زمان خرید آن، نسبت به انتقال ملک مسکونی اولیه دارای شرایط این بند با رعایت تبصره ۱ این بند اقدام کنند، انتقال ملک مسکونی اولیه مشمول مالیات نمیشود.
تبصره ۳- مجموع کل درآمد اجاره املاک با کاربری مسکونی متعلق به اشخاص غیرتجاری در طول دوره تمک بر اساس ارزش اجاری موضوع ماده ۵۴ این قانون، مشروط به صدور صورتحساب الکترونیکی اجاره از عایدی سرمایه همان دارایی کسر میشود. این تخفیف تا سقف ۵۰ درصد عایدی سرمایه همان دارایی قابل اعمال است. اعمال این تخفیف پس از اعمال حکم موضوع تبصره ۲ ماده ۴۹ این قانون لحاظ خواهد شد.
تبصره ۴- در خصوص اشخاصی که مالک بخشی از یک یا چند ملک مسکونی هستند، مجموع سهم دانگ مالکیت املاک مسکونی تا سقف یک ملک مسکونی کامل با رعایت تبصره یک این ماده، مشمول معافیت موضوع این بند میشوند و عایدی سرمایه حاصل از انتقال مازاد مالکیت مذکور، مشمول مالیات موضوع این فصل است.
ب- انتقال خودرو سواری دارای شماره انتظامی پلاک شخصی متعلق به شخص غیرتجاری بالای هجده سال در صورتی که ۱- دوره تملک آن بیش از یک سال باشد ۲- شخص، مالک تمام یا بخشی از خودرو سواری دارای شماره انتظامی شخصی دیگری نباشد.
تبصره ۱- عایدی سرمایه حاصل از انتقال خودرو سواری دارای شماره انتظامی شخصی متعلق به سرپرست خانوار در صورتی که دوره تملک آن بیش از یک سال باشد و شخص فوق صرفاً یک خودرو سواری دارای شماره انتظامی شخصی دیگر داشته باشد، مشمول مالیات نمیشود. در خصوص سرپرست خانوار، شرط دوره تملک بیش از یک سال میتواند در هر پنج سال، یکبار رعایت نشود.
تبصره ۲- در صورتی که اشخاص موضوع این بند نسبت به خرید خودرو سواری دارای شماره انتظامی شخصی جدید اقدام کنند و حداکثر ظرف شش ماه از زمان خرید آن نسبت به انتقال خودرو سواری اولیه دارای شرایط این بند با رعایت تبصره یک اقدام کنند، خودروی سواری اولیه مشمول مالیات نمیشود.
بند ج این ماده نیز حذف شد که در آن آمده بود: داراییهای موضوع بند ۳ ماده ۴ این قانون متعلق به هر شخص غیرتجاری بالای هجده سال مجموعاً به میزان یکصد و پنجاه گرم طلای هجده عیار یا معادل آن در هر پنج سال
عنوان بند ه ماده ۱۳ به بند د تغییر کرد و به این شرح اصلاح شد: د- انتقال املاک موضوع ماده ۶۸ و ماده ۷۰ این قانون
عنوان بند و ماده ۱۳ به بند ه تغییر کرد و به این شرح اصلاح شد: ه- انتقال داراییهای موضوع بندهای ۱ و ۲ ماده ۴۶ این قانون که پیش از استقرار بستر اجرایی تملک شدهاند، تا سهسال پس از استقرار بستر اجرایی
ز- انتقال کلیه اراضی با کاربری کشاورزی اعم از باغها و زمینهای زراعی و اراضی فاقد کاربر با دوره تملک بالای سه سال
تبصره - اراضی داخل محدوده شهر و باغویلاها مشمول معافیت این بند نمیباشند.
بند ح ماده ۱۳ و تبصرههای آن به این شرح اصلاح شد: ح- انتقال داراییهای موضوع ماده ۴۶ این قانون به صورت بلاعوض نظیر هدیه و وقف
تبصره-شرط برخورداری از معافیت این بند، درج بلاعوض بودن در صورتحساب الکترونیکی مربوط است.
عنوان بند ط ماده ۱۳ به بند ج تغییر کرد و به این شرح اصلاح شد: ج - انتقال ارز حاصل از روشهای مجاز ورود ارز به کشور به تأیید بانک مرکزی مشروط به رعایت قوانین و مقررات مربوط
تبصره ماده ۱۳ به این شرح اصلاح شد: تبصره- آییننامه اجرایی این ماده حداکثر ۶ ماه پس از تاریخ لازم الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.