یکشنبه 17 دی 1402
|مطالعه 2 دقیقه
|217 بازدید
مصرف روزانه گاز پتروشیمیها ۸۳ میلیون متر مکعب بوده که نیمی برای خوراک و نیمی نیز به مصرف سوخت میرسد.
به گزارش هامرز، علیمحمد بساقزاده در رابطه احتمال کمبود گاز، خوراک و سوخت پتروشیمیها، گفت: مصرف گاز همیشه بیش از تولید شتاب دارد و این شرایط در فصل زمستان بیشتر پیش میآید. بنا بر اعلام بسیاری از شرکتهای مصرفکننده در ۴ ماه پایان سال تعهد تامین ندارند و با توجه به شرایط تغییر آب و هوا و مصرف مناطق مختلف باید تصمیم بر کاهش مصرف گرفته و عمدتا کاهش مصرف برای واحدهایی مثل آمونیاک و متانولها که مصرف گاز دارند برنامهریزی صورت گرفته اما واحدهای تولیدی با خوراک غیرگازی مشکل خاصی ندارند.
وی افزود: مصرف روزانه گاز پتروشیمیها ۸۳ میلیون متر مکعب بوده که نیمی برای خوراک و نیمی نیز به مصرف سوخت میرسد. هر تولیدکننده دارای صادرات محصولات پتروشیمی باید تعهد ارزی داشته و با هماهنگی صنایع ملی پتروشیمی مشخص میشود که در کجا هزینه شود. تلاش شده تولیدکنندگانی که نیاز به قطعات یدکی، سرمایهگذاری و وام دارند، ارز لازم را بگیرند و تاکنون هم مشکل حادی به وجود نیامده.
بساقزاده در رابطه با ارزانفروشی و تخفیف نفت از سوی روسیه و دیگر کشورها و تاثیر آن بر محصولات پتروشیمی هم توضیح داد: ممکن است برخی موارد کالاهای روسی با قیمت پایین به بازارهای صادراتی ایران مثل هند و چین ارسال شود و قیمت محصولات را کاهشی کند اما قیمت محصولات پتروشیمی با قیمت نفت در حال تغییر و نوسان است. زیرا بسیاری از کشورهای اروپایی، هند و چین، خوراک مایع و زغالسنگ و یا نفت خام و گاز مصرف میکنند. در هر صورت تغییرات قیمت نفت تا حدی اثر دارد و ممکن است حاشیه سود کالاهای پتروشیمی را تغییر دهد.