شنبه 12 خرداد 1403
|مطالعه 3 دقیقه
|131 بازدید
بازارهای کمریسک یا بدون ریسک اوراق، سود قابل توجهی داشته و مسئولین بورس یکی از عوامل اثرگذار بر مشکلات بازار سرمایه را تشکیل بازارهای کمریسک و یا بدون ریسک اوراق قلمداد کردند.
به گزارش هامرز، محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه از برگزاری جلسه امروز بررسی مشکلات اخیر بازار سرمایه به دعوت نایب رئیس مجلس با حضور وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس خبر داد و گفت: متاسفانه وضعیت بورس در دو ماه گذشته نامناسب بود.
وی افزود: بازارهای کمریسک یا بدون ریسک اوراق، سود قابل توجهی داشته و مسئولین بورس یکی از عوامل اثرگذار بر مشکلات بازار سرمایه را تشکیل بازارهای کمریسک و یا بدون ریسک اوراق قلمداد کردند. سیاستهای بانک مرکزی در دو ماه گذشته به این بازار آسیب زده و خروج پول به سمت بازارهای کمریسک هدایت شده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر تحلیل درستی از مشکلات بازار سرمایه، بازارهای پولی و رقیب که در صدد جذب سرمایههای مردمی هستند، وجود نداشته باشد مسیر به خطا رفته و دچار آسیبهای جدیتر میشود.
زنگنه با اشاره به تکرار ریزشهای شاخص در 3 ماه گذشته، توضیح داد: برخی این موارد را به قیمت تمام شده خوراک و برخی به قوانینی که در حوزه مالیات مصوب شده، ارتباط میدهند. دولت و مجلس بنای حمایت از بورس را داشته و برای این مسئله تلاش کردند. اگر این بازار به درستی مورد تحلیل قرار نگیرد چه بسا ضرر و زیان آن باعث کاهش درآمدهای دولت و یا به نحوی هدر رفته منابع شود.
وی گفت: طی چند سال گذشته بارها منابع بسیاری برای حمایت از صندوقهای بازار سرمایه تخصیص داده شد. همچنین در زمینه خوراک تصمیماتی در دولت و مجلس گرفته شد اما بعد از اعتراض برخی فعالان این موارد تعدیل شد. اخیرا هم بند س تبصره 6 لایحه بودجه سال 1403 مورد اصلاح قرار گرفت. با در نظر گرفتن تمامی موارد همچنان وضعیت بورس نا بسامان است. بنابراین لازم است مجلس و دولت دلایل منتج به این مشکلات را مورد واکاوی قرار دهند.
براساس این گزارش، وی هنگام اصلاح بند س تبصره 6 قانون بودجه در جلسه 23 اردیببهشت سال جاری و به عنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، مدعی شده بود: حداکثر معافیت مالیاتی طبق مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم 500 میلیارد تومان بود و حتی نام یک صندوق سرمایهگذاری بورسی یا شهرداری در فهرست شرکتهای مشمول نبود.
چرا باید شرکتهای بزرگ بورس را که قرمز شدن آن را بهانه میکنند از پرداخت مالیات معاف شوند؟ چرا نمیگذارند تصمیمات بزرگ گرفته شود؟ با پیشنهاد کمیسیون اقتصادی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع دولت کاهش می یابد و سال بعد باید یک درصد دیگر به مالیات بر ارزش افزوده اضافه و از مردم گرفته شود! مالیات سال گذشته و سال های قبل کدام شهرداری از 500 میلیارد تومان بیشتر شده؟
با تصویب این طرح بانک ملت ۱۳ هزار میلیارد تومان، پتروشیمی پردیس ۶ هزار، منطقه آزاد انزلی ۵.۷ هزار، پتروشیمی تابان فردا ۵.۳ هزار، بنیاد مستضعفان ۴.۷ هزار، پالایشگاه اصفهان ۴.۱ هزار، کشتیرانی حافظ ۴.۱ هزار میلیارد تومان از پرداخت مالیات معاف خواهند شد که جمع آن به بیش از بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد!