سهشنبه 28 آذر 1402
|مطالعه 2 دقیقه
|139 بازدید
در حوزه بازار سرمایه، متنوعسازی ابزارهای مالی و مردمیسازی سهام عدالت یکی از اتفاقات بیسابقه در این دوره وزارت اقتصاد بود. چون همیشه...
به گزارش هامرز، احسان خاندوزی در جلسه نظارت ستادی با حضور رییسجمهور، اعلام کرد: در حوزه بازار سرمایه، متنوعسازی ابزارهای مالی و مردمیسازی سهام عدالت یکی از اتفاقات بیسابقه در این دوره وزارت اقتصاد بود. چون همیشه دولتها، نمایندگان شرکتهای سهام عدالت را تعیین میکردند اما در این دوره برای اولین بار از کانونهای سهام عدالت درخواست شد نمایندگان را معرفی کنند. چرا که رشد اقتصادی دولت نباید مشکل داشته باشد.
بنابراین ۴۹ شرکت بورسی و غیربورسی و بهترین شرکتهای ایران، نمایندگان را به کانون سهام عدالت معرفی کردند و هر پنجشنبه جلسات برگزار و بعد از ارزیابی یک نفر معرفی شد که هم نمایندگان مردمی و هم علمی بودند.
تعداد نهادهای مالی فعال در بورس از ۷۶۰ به بیش از ۱۰۰۰ مورد رسید و یعنی راه برای فعالیت سایرین باز شد. سهم بورس در تامین مالی هم از ۱۹ به ۲۷ درصد طی سال ۱۴۰۱ رسید.
امید میرود قیمتگذاریهای حوزه صادرات و رویکردهای شرکتهای دولتی، اعتماد مردم به بازار سهام را بازگرداند.
در حوزه بانک نیز مسئله اصلاح ساختار مالی بانکهای دولتی زیانده از سالهای ۹۷ و ۹۸ مطرح بود اما سال گذشته همه ۱۴۳ بانک تحت مدیریت دولت، غیر از یک بانک سودآور شد.
به لحاظ مدیریت، جوانگرایی، نظارت بر عملکرد مالی اعضای هیاتمدیره و کفایت سرمایه بانکها غیر از بانک ملی و سپه، بقیه بانکها حتی بانک صادرات مثبت است. سرمایه همه بانکهای دولتی هم از ۲۲۰ به ۳۸۰ هزار میلیارد تومان رسید. یعنی بانکها برای خروج از وضعیت ناترازی، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه دادند. به عنوان مثال بانک صادرات طی ۲۲ سال گذشته در هیچ دولتی افزایش سرمایه نداشت و فروش اموال مازاد تا سال ۱۴۰۰ فقط ۵۴ هزار میلیارد تومان بود اما طی دو سال، ۶۲ هزار میلیارد تومان اموال مازاد فروش رفت.
همه مجامع بانکهای جدید هم که به عهده وزارت اقتصاد بود، برگزار شده و حق رای بابت سهم مازاد نیز گرفته شد. در این میان ۲.۵ هزار میلیارد تومان مالیات تخلف نیز گرفته شد. با این دو اقدام، مسیر چند سال گذشته تغییر کرد و بانکها باید نسبت به اصلاح نسبت سهامداری اقدام کنند.