چهارشنبه 17 آبان 1402
|مطالعه 2 دقیقه
|194 بازدید
مجید عشقی در نشست تخصصی با مدیران و فعالان اقتصادی با موضوع تامین مالی مناطق آزاد از طریق بازار سرمایه در نمایشگاه کیش اینوکس، گفت...
به گزارش هامرز، مجید عشقی در نشست تخصصی با مدیران و فعالان اقتصادی با موضوع تامین مالی مناطق آزاد از طریق بازار سرمایه در نمایشگاه کیش اینوکس، گفت: از دهه ۸۰ و همزمان با اجرای سیاستهای خصوصیسازی، طیف وسیعی از شرکتها وارد بازار سرمایه شدند اما هنوز شرکتهای کوچک و متوسط که عمده آنها به بخش خصوصی برمیگردد، به بازار ورود نکردند.
وی افزود: بحث تامین منابع مالی در مناطق آزاد موضوع بسیار مهمی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود. مناطق از سالهای گذشته برنامهای برای تأمین مالی انجام داده و براساس زیرساختها، اقدام به انتشار اوراق کردند. با این حال، مبالغ با ظرفیت بازار سرمایه تناسب ندارد. یکی از معضلات عدم آشنایی بنگاهها و شرکتهای با ساختار کوچک با بازار سرمایه و ابزارها است.
این مقام مسئول ادامه داد: موافقت اصولی تأسیس بورس بینالملل صادر شده و طی دو فراخوان اشخاص حقوقی، خواستار تأسیس بورس بینالملل شدند که امید می رود تا پایان سال عملیاتی شود. راهاندازی بورس بینالملل با وجود ابزارهای مالی جدید بستری فراهم خواهد کرد تا جذب سرمایهگذاران خارجی بیش از پیش افزایش یابد.
عشقی تصریح کرد: تلاش میشود در زیرساختها و مسائل دیگر دخالتهای مستقیم در بازار انجام نشود تا شرایط طبیعی را طی کند. برای تغییر دامنه نوسان قرار بود به صورت فصلی بازبینی صورت گیرد. همچنین دستورالعمل بورس و فرابورس و تابلوها تغییراتی داشتند که امید است تا ۲ الی۳ هفته آینده نهایی شود. اصلاحاتی هم در ترکیب هیات پذیرش و ضوابط پذیرش صورت گرفته است.
به گفته وی، طبق این دستورالعمل، بورس و فرابورس پیشنهاد میدهند هر بازاری از لحاظ دامنه چه تفاوتی با بازار دیگر داشته باشد و چه تغییری کند. لزوما تغییر دائمی ساختارهای بازار از جمله دامنه نوسان شاید به نفع نباشد. در صورت پیشنهاد بورس و فرابورس براساس طبقهبندی جدید، سازمان تصمیمات لازم را اتخاذ خواهد کرد.